RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Вибори мінімум через 10 років: на Заході озвучили сценарій врегулювання конфлікту на Донбасі

Вибори на Донбасі зараз проводити дуже небезпечно, оскільки це не тільки не згладить ситуацію, а навпаки - погіршить її.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловила Антьє Герберг - фахівець з питань посередництва у вирішенні конфліктів, посередник у вирішенні конфліктів з 20-річним досвідом роботи в Європі, Азії та Африці.

"Зараз на Донбасі не можна проводити вибори, тому що людей з Донбасу насправді там мало. І цей регіон зараз глибоко поляризована. В таких умовах вибори не проводять ніде в світі, тому що це тільки розпалить конфлікт, а не допоможе його розв'язати. Моє особиста думка полягає в тому, що ми повинні почекати приблизно 10 років, перш ніж проводити там вибори. І використовувати цей час для створення рівного громадянського суспільства там ", - зазначила Герберг.

За її словами, найкраще, що на даний момент можна запропонувати - це міжнародна адміністрація, не українська і не російська. Експерт уточнила, що такий метод використовувався і раніше при вирішенні конфліктів, але варто враховувати специфіку кожної ситуації.

"Є багато історичних прикладів: то ж Косово, Гонконг. Може, не в такому ж вигляді, тому що кожен конфлікт унікальний", - підсумувала Герберга.

Більше про те, що буде з Мінськими домовленостями і про головні проблеми України, читайте в інтерв'ю на сайті Апострофа.