RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Ватажки "ДНР-ЛНР" в Криму почали інтеграцію ОРДЛО до Росії – ЗМІ

Під час поїздки ватажків "ДНР-ЛНР" Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького в окупований Крим, там представили проект по інтеграції окупованих територій Донбасу до складу Росії.

Таку думку висловив журналіст Олександр Бєлокобильський у статті для "Радіо Свобода".

За його словами, презентація проекту Інтеграційний комітет "Росія-Донбас", представленого 16 березня, стала підтвердженням планів Росії забрати до свого складу окупованих частин східної України.

Під час цього заходу ватажки так званих ДНР-ЛНР заявили, що після рішення РНБО припинити товарне сполучення з ОРДЛО, їх з Україною більше нічого не пов'язує і вони планують продовжити свій курс на єднання з Росією, в склад якої вони сподіваються увійти. При цьому бойовики скромно замовчують про так звану "націоналізацію" підприємств української юрисдикції на окупованих територіях, яку вони провели.

Також повідомляється, що координатором комітету став депутат Держдуми РФ і заступник голови так званої Російської громади Криму Андрій Козенко. Він відомий тим, що ще під час попередньої поїздки Захарченка та Плотницького в Крим в січні, повідомив про створення в Держдумі групи з парламентським контактів з "ДНР-ЛНР". Під час презентації інтеграційного комітету Козенко повідомив, що підготував законопроект про скасування трудових патентів для жителів "республік".

Підводячи підсумок, Бєлокобильський зазначає, що припущення про початок інтеграції "ДНР" і "ЛНР" до РФ мають цілком реальні підстави. Серед непрямих доказів він наводить у приклад повідомлення про те, що для "націоналізованих" підприємств ОРДЛО вже підшукуються російські власники.

Нагадаємо, раніше ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький анонсував проведення на окупованих територіях Луганської області референдуму про приєднання до Росії.

Як повідомляв "Апостроф", російський журналіст озвучив прогноз по включенню Донбасу до складу РФ.