RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Епопея з львівським сміттям: Садовій пояснив, чому відходи повезли аж на Донбас

Мер Львова Андрій Садовий пояснив появу львівського сміття у Покровську Донецької області тим, що всі інші майданчики для відходів були заблоковані правоохоронцями за накзом центральної влади. Про це він заявив в інтерв'ю "Апострофу".

"Наші перевізники вже працювали фактично з усіма полігонами нашої України. Як тільки вони починають працювати з новим полігоном, то це, як правило, триває 3-5 днів. Потім приїжджають працівники правоохоронних органів і починають розмову з керівником або власником полігону, пояснюючи, що його буде чекати, якщо він прийматиме відходи зі Львова. Останній кричущий приклад - це Донецька область, місто Покровськ", - розповів Садовий.

За його словами, договір з Покровським полігоном був укладений до березня 2018 року, але проіснував лише кілька днів.

"Приїхали співробітники правоохоронних органів, в результаті людина ліг в лікарню, написав нам листа, що він просить розірвати угоду", - додав мер Львова.

За його словами, зараз розблоковані полігони Львівської області, але це, швидше за все, тимчасове явище, після чого проблема з відходами повториться: "Тут має бути системне рішення. У Тернопіль - одна машина на день, до Франківська - одна машина на день, полігони в області - по одній машині на день, і все - питання вирішене".

Садовий в черговий раз наголосив, складна ситуація зі сміттям склалася через тиск з боку влади, яка таким чином вирішила поставити його на коліна.

Нагадаємо, раніше Генпрокурор України Юрій Луценко не виключив, що мера Львова Андрія Садового притягнуть до кримінальної відповідальності за загибель людей на Грибовицькому сміттєзвалищі.