RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Появилось видео с уникальным событием для украинского самолета-гиганта

Журналісти опублікували відео вильоту найбільшого у світі українського транспортного літака Ан-225 "Мрія" у свій перший комерційний рейс до Австралії.

Відео вильоту літака опубліковано на каналі YouTube "5 каналу".

"До Австралії Ан-225 повезе електрогенератор вагою 130 тонн. Його на літак завантажать у Празі. Окрім цього, "Мрія" зробить ще три технічні посадки – у Туркменістані, Індії та Малайзії. В аеропорту Австралії літак приземлиться 15 травня. Там його зустрічатимуть близько 50 тисяч місцевих мешканців. Саме стільки заявок від охочих побачити найбільший у світі український літак надійшло до аеропорту, – повідомляють у підприємстві "Антонов". За їхніми словами, на аеродромі навіть обладнають спеціальний майданчик, на якому глядачі можуть спостерігати за Ан-225 з відстані 50 метрів", - говориться в анотації до відео.

Як повідомляв "Апостроф", в російських ЗМІ з'явилася інформація про підписання великого договору між Україною та Індією про створення нового транспортного літака для потреб військових, десантників і для комерційного використання в Індії.