RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Хакери ДНР атакували львівські сайти

Зловмисники зламали сайт та сторінки в соцмережах Львівської обласної державної адміністрації.

Про це повідомляє місцеве видання Zaxid.net.

Зранку 11 травня на веб-ресурсах ЛОДА хакери розмістили привітання "ДНР" з "днем республіки".

Так, на сайті Львівської облдержадміністрації опубліковано привітання з "днем республіки" та побажання "мирного неба", написані російською мовою.

Скріншот з сайту ЛОДА

Аналогічне привітання хакери розмістили й на сторінці ЛОДА у Twitter. На сторінці адміністрації у Facebook зловмисники встановили логотип свого хакерського угруповання.

Скріншот з Facebook ЛОДА

Скріншот зі сторінки ЛОДА у Twitter

На сторінці Львівської облдержадміністрації у Twitter зловмисники також опублікували відео, на якому людина в масці розповідає про "нацистів" в Україні та "обстріли мирних мешканців" на Донбасі.

Додамо, що 23 квітня хакери також зламували сайт ЛОДА. Тоді там опублікували той самий логотип і антиукраїнську інформацію про "київську хунту".

Ще раніше, у серпні 2015 року, на веб-ресурсі облдержадміністрації з'явились фотографії президента Росії Володимира Путіна та різні інтернет-меми. Хакери також змінили звичні назви рубрик сайту на "Гівножери", "Рогулі", "Величезна дупа", "Бандіра", "Рагулюція", "Переспати з Ляшком", "Зрада". Тоді в ОДА повідомили, що сайт зламали хакери з Криму.

Як повідомляв "Апостроф", українські хакери анонімних груп Falcons Flame і Trinity в рамках операції #OpMay9 здійснили 9 травня більше дев'яти успішних зломів сайтів самопроголошеної ДНР, а також російських сайтів з антиукраїнською пропагандою і ресурсів російських приватних військових компаній (ПВК), що діють під протекцією ФСБ РФ в Україні та Сирії.

29 квітня хакери зламали інтернет-сайт сепаратистського інформаційного агентства ANNA-News.