RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Скандал зі списками журналістів у ДНР: українські колеги висміяли "зрадофілів"

Українські журналісти висміяли своїх колег, які розкритикували представників преси, котрі отримали "акредитацію" у так званих ДНР і ЛНР.

Про це написали журналісти Стас Козлюк та Отар Довженко на Facebook.

"Якщо журналіст, а не дятел клавіатури, береться писати про війну, він повинен використовувати всі можливості для отримання інформації. Навіть подаватися на "акредитацію" у сепаратистів, якщо це дозволить працювати на окупованих територіях і дасть хоча б примарні шанси на безпеку. Бо це вирішує основну проблему в роботі - проблему доступу. Чим його більше, тим кращий матеріал", - пише Козлюк.

Також він розкритикував тих, хто назвав зрадниками "акредитованих" в Л/ДНР журналістів.

"У списку світові імена, світові медіа, міжнародні інформагенції-гіганти. І всі вони ангажовані бойовиками? Виходить саме так, якщо слідувати дивний логіці аналітиків з соцмереж. А журналісти, які працюють на територіях ІГІЛ, - це радикали-ісламісти? А ті, хто працює на боці повстанців у Сирії, - ті воюють проти влади країни? А ті, хто працює на боці уряду, - ті підтримують політику Асада? Фотографи, які знімали апартеїд у ПАР з різних боків, підтримували вбивство і насилля, виходить так? Ті, хто знімав в аулах Афганістану, підтримують війну в Афганістані?" - запитує Козлюк.

У свою чергу Довженко підкреслив, що інформація від "акредитованих" бойовиками журналістів є більш якісною, ніж та, що надходить із сепаратистських і російських ЗМІ, а також від української розвідки.

"А мені здається, що кореспонденти поважних видань, які працюють хоч і з дозволу бандитів, але за певними редакційними стандартами, й не мають очевидних причин вам брехати, є в цій ситуації найменшим злом", - підкреслив Довженко.

Як повідомляв "Апостроф", український журналіст Сергій Зубченко розповів про те, що на території окупованого бойовиками Донбасу відбувається активний процес агітації та вербування серед молоді, з якої створюють так звані "дитячі диверсійні" батальйони.