RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

В Україні назріває новий конфлікт навколо гей-фестивалю

Організація "Правий сектор" виступила з різкою заявою проти запланованого ЛГБТ-активістами на 14 травня в Києві гей-фестивалю "Фестиваль рівності".

Відповідну заяву опублікованого на сайті націоналістичної організації.

"Ми розуміємо мотиви проведення параду: спроба створити образ Києва як "європейської" столиці, виявити показну квазірівність та квазіповагу до особистих уподобань громадян України, у тому числі й настільки інтимних, як статеві стосунки. Проте, якщо ви вже декларуєте рівність і повагу, проявіть її у повній мірі та поважайте інтереси і тієї громади людей, (яких є беззаперечна більшість) віруючих та прихильників традиційних цінностей", - сказано в заявлении.

"Гей-парад розколить суспільство тоді, коли його потрібно об'єднувати. Тому ми просимо вас, Віталію Володимировичу, як людину наділену владою, даною вам киянами, вашим електоратом, звернутись до Київського окружного адміністративного суду міста Києва з позовом про заборону маршу, організованого ЛГБТ-спільнотою 12 червня", - протестуют в ПС.

Як пише на своїй сторінці в Facebook одна з організаторів фестивалю Олена Шевченко, зустріч буде відкритою, туди запрошуються всі, хто виступають за права людини. Організатори підкреслюють, що вони планують говорити не тільки про людей з нетрадиційною орієнтацією, але також про права інвалідів, переселенців та інших.

"Фестиваль відбудеться, незважаючи на загрози і перешкоди!", -пишуть організатори.

Як повідомляв "Апостроф", 19 березня в Україні спалахнув гучний скандал навколо проведення Фестивалю рівності, ініційованого ЛГБТ-активістами, в одному з готелів Львова.