RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Розвідка розсекретила нових офіцерів РФ серед бойовиків на Донбасі

Головне управління розвідки Міністерства оборони (ГУР МО) України встановило, що на посаді командира мотострілецького батальйону 3 окремої мотострілкової бригади (Горлівка) 1 АК (Донецьк) Центру територіальних військ (Новочеркаськ, Росія) Південного ВО (Ростов-на-Дону) ЗС РФ" перебуває підполковник збройних сил (ЗС) РФ Максимов Олександр Валерійович.

Про це повідомляється на офіційному сайті ГУР МО України.

За даними розвідки, Максимов був відряджений у березні 2015 року з посади командира 3 мотострілкового батальйону 102 військової бази (військова частина пп 04436, Гюмрі, Вірменія) Південного військового округу (ВО) ЗС РФ.

Крім того, розвідка встановила, що в кінці 2014 року підполковник Максимов намагався у судовому порядку оскаржити рішення командира 102 військової бази полковника ЗС РФ Андрія Юрійовича Рузинського про накладення на нього дисциплінарного стягнення, але під тиском командування змушений відкликати судовий позов. Участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях Донбасу дозволяє Максимову розраховувати на остаточне зняття стягнень та продовження військової кар'єри.

Підкреслюється, що колишній командир 102 військової бази (Гюмрі) полковник Рузинський наразі командує 2 окремою мотострілковою бригадою (Луганськ) 2 АК (Луганськ) ЦТВ Південного У ЗС РФ.

Фото полковника Рузинського

Також, згідно з інформацією розвідки, з урахуванням очікування планової заміни (травень цього року) для отримання пільг при обчисленні вислуги років, просування по службі та зростання у військовому званні у Збройних силах Росії, офіцери 1 АК (Донецьк) ЗС РФ намагаються "вирішувати питання" щодо формального призначення на вищі посади, в тому числі шляхом підкупу посадових осіб.

Крім того, розвідка встановила, що напередодні травневих свят за виручені кошти від продажу на металобрухт обладнання оптової бази "Рондо" (Горлівка, вул. Першотравнева, 50) і "Шахти 2-біс" колишнього Микитівського ртутного комбінату підполковник Максимов намагається отримати призначення на посаду заступника командира 3 окремої мотострілкової бригади і заручився підтримкою командира бригади генерал-майора Ігоря Тимофєєва, який підписав відповідне клопотання.

Фото генерал-майора Тимофєєва

Раніше ГУР МО України зазначало, що серед російських військовослужбовців на Донбасі зростає кількість бажаючих повернутися назад до Росії. Так, 7 травня рапорти з проханням повернути їх до РФ написали троє військовослужбовців 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК.

Як повідомляв "Апостроф", українська розвідка розповіла, як російські військові на окупованому Донбасі намагалися вчинити самосуд над своїм офіцером через неякісні патрони.