RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Скандал навколо "Миротворця": блогер поспілкувався з фігурантами

Представники відомого українського інтернет-ресурсу "Миротворець", який нещодавно опублікував дані "акредитованих" бойовиками самопроголошених Л/ДНР журналістів, прокоментували закриття свого сайту.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав 13 травня блогер з ніком Serg Marco.

"Спілкувався сьогодні з хлопцями з "Миротворця". Загалом сумно це все. Вони реально пакують валізи", - написав він.

"Їхні аргументи такі:

За весь час існування "Миротворця" не було такої цільної та скоординованої атаки. Ситуація стала такою, що б'ють " і свої, і чужі". Причому свої не слухають навіть доказів. Наприклад, аргумент про те, що телефон та емейл з прізвищем не тягнуть на статтю про розголошення персональних даних, що персональні дані згідно із законом - це інше, фото паспорта Порошенка - це порушення закону. Але чомусь з подання людей, які самі порушують закон, мочать нас.

Ми розуміємо, що пропаганда - це важлива частина існування самопроголошених "Л/ДНР", і вимога щодо цензури із залученням громадськості до цього питання, по роботі журналістів на окупованих територіях, дуже невигідна Росії. Але, мабуть, не тільки Росії.

Проти нас підключилися Прокуратура і співробітники Міністерства інформполітики. Омбудсмен Лутківська, яка не приховувала проросійських поглядів, так само виступила проти нас, і журналісти це підтримали. Лутківська не вперше вимагає закриття "Миротворця", але саме тепер вимоги Мінінформполітики, Марії Захарової та Тетяни Попової злилися в єдину інформаційну атаку спільно з незалежною медіапрофспілкою.

Окремо цікавим є факт, що медіапросфоюз, який називає терористів "повстанцями" і не приховує, що подає відкориговану владою Л/ДНР інформацію в наші ЗМІ, теж виступає за наше закриття, приєднавшись до інформаційної атаки на нас зі своїми російськими колегами, які висловлюють аналогічні тези. Так само ми бачимо певну роботу в іноземних ЗМІ, де росіяни замовляють нині статті для того, щоб очорнити нас.

Особливо дивує, коли в процесі беруть участь журналісти, котрі мають чіткі ознаки ворожої пропаганди, судячи з їх матеріалів, але їхня участь в процесі не викликає відторгнення у вищевказаних суб'єктів.

Ми не розуміємо, що сьогодні відбувається: збіг обставин чи єдина акція для знищення OSINT-майданчиків.

Але з урахуванням всього тиску, який чиниться зараз на нас, - ми прийняли рішення закритися", - йдеться в наведеному коментарі представників "Миротворця".

Як повідомляв "Апостроф", новина про закриття "Миротворця" викликала величезний ажіотаж у соцмережах.