RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Скандальний український сайт-борець з проросійськими бойовиками закрився

Відомий український інтернет-ресурс "Миротворець", який нещодавно опублікував дані "акредитованих" бойовиками Л/ДНР журналістів, оголосив про своє закриття.

Про це повідомляється на офіційному сайті ресурсу.

"Беручи до уваги реакцію, яку викликала публікація списку журналістів, акредитованих терористичною організацією "ДНР", вимогами уповноваженого з прав людини В. Лутківської, а також вічно стурбованого і занепокоєного Євросоюзу, а також антиукраїнськи налаштованих журналістів України на чолі із заступником міністра інформаційної політики України Т. Поповою Центр "Миротворець" прийняв непросте рішення про закриття сайту", - йдеться в повідомленні "Миротворця".

Сайт зазначає, що наразі здійснюється "архівування всієї наявної інформації, якій пізніше нададуть відкритий доступ для того, щоб будь-який бажаючий зміг її завантажити і розгорнути локально на комп'ютері".

Як повідомляв "Апостроф", опубліковані сайтом "Миротворець" дані про акредитацію журналістів, отриманої від терористів на окупованих територіях Донбасу, стали темою для бурхливого обговорення в соцмережах.

Думки блогерів розділилися - одні переживають за безпеку представників ЗМІ, інші вказують на права громадян щодо захисту особистих даних, а треті підтримують публікацію даних і критикують журналістів за співпрацю з бойовиками.