RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Волонтер спрогнозував нову хвилю мобілізації в Україні

Український волонтер Роман Доник вважає, що сьома хвиля мобілізації в Україні відбудеться.

Про це Доник пише на своїй сторінці у Facebook.

"Я тут замість МІП трохи попрацюю. Їм не до того. Ми на порозі шухеру і хвилі зради, пов'язаної з 7 хвилею мобілізації. Дуже не хотілося б, але вона швидше за все буде. З об'єктивних причин", — стверджує волонтер.

"І до цього потрібно готуватися. І буде хвиля обурення, і буде купа лайна в бік Порошенко. Хоча він не обіцяв, що її не буде. Казав, що постарається якомога довше її відтягнути. І спробує компенсувати підняттям зарплат військовим, щоб закрити контрактом штати", — зазначає Доник.

"Потрібно розуміти, що президент сам не готує такі заяви, і для рішень йому потрібні інформація та аналіз цієї інформації. За це відповідають люди, яких спеціально найняли, котрі мають статуси держслужбовців і працюють в АП. Вони знову налажали. Тому що для аналізу були взяті цифри повернень на контрактну службу військовослужбовців. Тобто відсоток тих, хто після звільнення повертається служити і підписує контракт. Але не було враховано важливого фактору — час, який проходить між звільненням і підписанням контракту. Час відпочинку і дозрівання для подальшої військової служби вже на контракті. В середньому цей час становить від 3-4 місяців. Людина демобілізується, виринає з війни, дивиться по сторонах, розуміє, що йому на громадянці менш комфортно (немає роботи, все складно, розрив шаблонів, лицемірство, брехня, нещирість, наплювацьке ставлення до АТОшникiв, немає війни для мільйонів і взагалі все погано), ніж на війні, і він повертається. Усвідомлено. Вибравши частину, взявши відношення і підготувавшись", — повідомляє волонтер.

"До недавна цей проміжок вкладався в необхідний для поповнення штатів контрактниками, але зараз забуксував. І буде буксувати ще сильніше. 4,5,6 хвилі йшли з маленьким інтервалом. Практично одна за одною. І повернення тих, хто демобiлізувався, не станеться в короткі терміни. Не встигнуть "дозріти". Навіть якщо піднімуть зарплати, люди не підуть. Психологічно не готові. Для цього потрібен час. А його немає. Незабаром буде не вистачати людей на передовій, яку потрібно буде чимось закривати. Це все-таки передова. І в нас війна. А для навчання тих, хто знову відмобiлiзувався, або навіть взятих на контракт зі збільшенням зарплати потрібен час", — пише Доник.

"Я розумію, що все написане виглядає цинічно і навіть не зовсім людяно. Але, на жаль, під час війни доводиться думати саме так. Особливо коли від нелогічних або не правильно прийнятих рішень залежать життя людей, які все ще там, на передовій. І які перші на собі відчують нестачу людей. І так, їм, як і раніше, потрібна наша допомога", — резюмує волонтер.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент України Петро Порошенко заявив, що проведення чергової хвилі мобілізації буде залежати від ситуації на сході країни.

У квітні Порошенко прийняв рішення не проводити сьому хвилю часткової мобілізації.