RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Україна похизувалася новою зброєю: опубліковані фото

"Київський бронетанковий завод" похвалився розробкою новітнього кулеметно-гранатометного модуля для бойової техніки.

Про це йдеться на сайті компанії "Укроборонпром", до складу якої входить київський завод.

Повідомляється, що на ньому встановлена інноваційна комп'ютерна система керування вогнем "Каштан", призначена для дистанційного керування зброєю з прицільними відеокамерами.

За інформацією прес-служби, особливістю системи "Каштан" є те, що вона створена на базі електроніки універсального захищеного комп'ютера і мікропроцесорів. До системи можна підключити відеокамери різного типу і різної кількості.

Кулеметно-гранатометний модуль призначений для ураження живої сили, транспортних засобів, наземних об'єктів і тих, що низько пролітають. Він може встановлюватися як на колісні та гусеничні транспортні засоби, так і на стаціонарні об'єкти.

Озброєння складається з 30 мм автоматичної гармати ЗТМ-1 або 2А72 з боєкомплектом 400 пострілів, спареної з гарматою кулемета КТ-7,62 або ПКТ з боєкомплектом 2000 патронів, 30 мм автоматичного гранатомета АГ-17, 81 мм комплексу створення димових завіс 902В "Хмара".

Як повідомляв "Апостроф", в Україні здійснили низку випробувань бронеавтомобіля легкого класу "Дозор-Б" з оновленим комплексом озброєння у вигляді 23-мм автоматичної авіаційної гармати.