RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У Міносвіти відреагували на скандал з підручником з історії України

Міністерство освіти України відреагувало на скандал навколо підручника з історії України, в якому стверджується, що мітинги на підтримку Євромайдану відбувалися в усіх областях, крім Донецької та Криму.

У прес-службі відомства зазначили, що посібник "Історія. Довідник. Тестові завдання" авторства Олександра Гісема надходив на затвердження без матеріалу, який викликав резонанс у суспільстві.

"Вказаний вище посібник було подано видавництвом ТОВ "Абетка" для розгляду комісією з історії Науково-методичної Ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України у вересні 2014 року без матеріалу, що сьогодні призвів до значного суспільного резонансу.

У посібнику, що розглядався комісією, було висвітлено події історії України до 2011 року. Інформації про події, які відбувалися у 2012-2014 рр. в Україні, у посібнику не було (оригінал рукопису зберігається в Інституті модернізації змісту освіти). Тобто навчальний матеріал, присвячений подіям Євромайдану, було включено до посібника вже після надання йому грифа про схвалення на використання в навчальному процесі", - заявили в Міносвіти.

На сьогодні навчальному посібнику скасовано гриф "Схвалено для використання у загальноосвітніх навчальних закладах". Його вилучено з Переліку навчальних програм, підручників та навчально-методичних посібників, рекомендованих Міністерством освіти і науки України для використання в основній і старшій школах у загальноосвітніх навчальних закладах.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі викликало хвилю обурення розміщення в цьому посібнику неправдивої інформації про Євромайдани в Донецькій області та в Криму.