RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У владі України знайшлася людина, що задоволена своєю зарплатнею

Начальник патрульної поліції Києва Юрій Зозуля розповів, що абсолютно задоволений зарплатою в 14 тисяч гривень, яка належить йому за посадою.

Про це Зозуля розповів в інтерв'ю "Укрінформ".

"Абсолютно! У мене є житло, автомобіль, тобто всі необхідні мені для існування блага цивілізації", - заявив Зозуля, відповідаючи на запитання, чи достатньо йому зарплати в 14 тис. гривень, щоб встояти перед гіпотетичними фінансовими спокусами.

Він також відповів на запитання, чи правда, що його фінансову незалежність забезпечили батьки, які купили будинок у котеджному містечку "Северинівка" під Києвом, по сусідству з сином голови НБУ Валерії Гонтарєвої.

"Не все мені купували батьки - наприклад, за автомобіль я досі виплачую кредит. А про те, що там живе син Гонтаревої, я дізнався десь рік тому, коли в інтернеті виник скандал з приводу його нерухомості, і, до речі, досі не знаю, чи це правда. З сусідами я знайомий, але з ним ніколи не зустрічався", - розповів Зозуля, відповідаючи на питання журналіста про будиночок, придбаний йому батьками під Києвом в селі Северинівка по сусідству з сином голови Нацбанку України Антоном Гонтаревим.

За словами начальника столичної поліції, йдучи в патрульні, він був морально готовий жити на зарплату у 8 тисяч гривень, яку йому тоді запропонували.

"Я не розставляв пріоритетів, але вона (фінансова мотивація, – ред.) точно не на першому місці! Хоча я завжди вважав, що фінансова мотивація, особливо в такій службі, як поліція, має бути на висоті. Це якраз проблема колишньої правоохоронної системи - все ж ризикувати життям і отримувати за це гроші, на які неможливо прожити, абсолютно неправильно!" - каже Зозуля.

Як повідомляв "Апостроф", кілька тижнів тому в соцмережі спалахнула суперечка навколо новини про те, що Верховна Рада нібито має намір збільшити витрати на оплату праці депутатів в 2016 році майже в три рази - з 32,2 млн гривень до 91,2 млн гривень.