RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Журналісти дізналися про підготовку нового бунту проти Захарченко в ДНР

Залізничники написали лист ватажку бойовиків Олександру Захарченко і пригрозили йому бунтом, якщо перед ними не погасять борги по зарплаті.

Про це пише Четверта влада.

Люди, що працюють в локомотивному депо міста Ясинувата, яке знаходиться під контролем бойовиків ДНР, повідомили, що не отримують гроші з лютого 2016 року і більше не можуть жити в такому стані.

"З лютого 2016 року не здійснювалася виплата заробітної плати, це призвело до того, що у наших працівників немає можливості прибути на робочі місця, оплатити продукти харчування, не кажучи вже про елементарні засоби гігієни,оплатити комунальні послуги через відсутність коштів", — зазначають залізничники в листі Захарченка.

"За період з березня і по сьогоднішній день з локомотивного депо Ясинувата звільнився 61 кваліфікований фахівець. В даний час немає можливості заміни звільнених кадрів, що в свою чергу впливає на безпеку руху поїздів", — йдеться у листі.

Залізничники погрожують ватажкові ДНР зупинити рух вантажних поїздів, якщо найближчим часом не отримають своїх грошей.

"У разі невиплати заробітної плати до 30.05.2016 залишаємо за собою право зупинити вантажний рух до виплати заборгованості по заробітній платі", — йдеться в опублікованому листі, який було викладено у соціальних мережах міст Дебальцеве та Ясинувата.

"Вільна і незалежна Донецька республіка, якої більше не потрібно годувати западенців, чомусь не може прогодувати навіть себе. Залізничники там не отримують зарплату з лютого і загрожують Захарченко бунтом, якщо він не віддасть гроші до кінця місяця. Цинізм ситуації в тому, що вже якраз на них у бойовиків точно є гроші. Тому що залізниця працює справно, поставляє на підконтрольну територію вугілля і метал. Отже, сепаратисти отримують свої надприбутки і могли б поділитися. Тільки от народ в "народній республіці" знаходиться в положенні безправнї худоби. Йому можна не платити. Все одно поскаржитися більше нікуди. А хто буде протестувати — піде на підвал, як агент хунти", — коментує новину журналіст Денис Казанський на своїй сторінці в Facebook.

"Краса! Мрія, а не життя. Нарешті-то тепер все, як в СРСР, а проклятих ліберастів всіх вигнали", — іронізує Казанський.

Як повідомляв "Апостроф", Олександр Захарченко розширює свій бізнес на підконтрольній бойовикам території Донецької області, вдаючись до шантажу, погроз та вбивств.

Ватажок бойовиків ДНР Олександр Захарченко наказав створити спеціальний батальйон "Патріот", який буде відповідати за його особисту безпеку.