RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

​З'явилося відео, як хакери змусили Аксьонова вибачитися перед кримськими татарами

В інтернеті з'явилося відео, на якому показаний зламаний українськими хакерами сайт одного з "відомств" окупованого Криму, на якому розміщено звернення нібито від самопроголошеного "голови" Криму Сергія Аксьонова.

Відео опубліковане на YouTube.

"18 травня, у переддень дня пам'яті трагічних подій депортації кримськотатарського народу 1944 року, альянс українських хакерських груп FalconsFlame і Trinity провів операцію", — наголошується в коментарі до відео.

"На жаль, після самовизначення жителів Криму і входження до складу Росії кримські татари знову зазнали переслідувань. За окремі факти звернення наших силовиків я приношу свої щирі вибачення... Нинішня міжнародна обстановка така, що в 2017 році депортації з Криму можуть піддатися і росіяни", — йшлося у тексті, публикованном на сайті від імені самопроголошеного "голови" Криму Сергія Аксьонова.

Нагадаємо, раніше скріншот звернення, пізніше віддаленого з сайту, опублікував на своїй сторінці у Facebook адвокат Маси Найєм, брат нардепа Мустафи Найєма. "На сайті "міністерства" промислової політики "республіки Крим" — прекрасна заява Сергія Аксьонова. Він вибачається і вітає Джамалу", — написав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українські хакери опублікували в мережі номери мобільних телефонів депутатів Держдуми РФ провладної партії "Єдина Росія" і запросили пранкерів і журналістів скористатися даними для запису коментарів і жартів.