RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Відомий телеведучий відповів критикам перейменування Дніпропетровська

Відомий телеведучий відповів критикам перейменування Дніпропетровська

Відомий український телеведучий Сергій Притула прокоментував обурення критиків з приводу перейменування міста Дніпропетровська в Дніпро.

Про це Притула написав на своїй сторінці в Facebook.

"От Ви всі, хто кричить: "а депутатам що, більше нічим зайнятися, окрім перейменування міст? Краще б працювали! ". До Вас питання: А вам всім нічим більше займатися, ніж тим, що місто перейменували? "- запитує ведучий.

"Ну конкретно, кому і чим стало гірше від того, що Іллічівськ став Чорноморськ? Зарплата зменшилася? Пенсії перестали виплачувати?", - додав Притула.

За його словами, традиційно противниками перейменувань виступають ті, хто кричать, що " прі прєдедущєй власті пєнсії билі харошиє і нікто нє стрєлял".

"Так от, шановні, перейменовувати почали якраз після того, як побачили, що стрєляют імєнно в разних Торезах, а не в Чистякових, Снєжних, а не Василівках і у Донецьках, а не Юзівках!", - зазначив Сергій Притула.

Також він підкреслив, що всі міста, які перейменовуються в Україні, отримують свої історичні назви.

"Але не ті, які нав'язувалися окупаційною владою на українських теренах: польської, угорської, румунської, радянської... а ті, які були, є і прийнятні саме українською історією, історією, яку писав український народ!!! ", - підкреслив Притула.

"Я собі так міркую: ті, хто був за перейменування – тішаться, кому було пофіг – їм пофіг, а ті, хто був проти, будуть, як колись у Тернополі, розказувати на пошті, що лист вони відправляють «именно с улицы Ленина», але пенсію будуть не проти отримувати на вулиці Руській", - вважає провідний.

Як повідомляв "Апостроф", перейменування Дніпропетровська стало однією з найбільш популярних тем для обговорення користувачами соціальних мереж.