RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Журналісти дізналися про скандальні подробиці про помічника Геращенко

Помічник народного депутата, радника голови МВС Антона Геращенка, який потрапив 17 травня у нищівне ДТП на автомобілі нардепа, виявився харків'янином Олексієм Рудєм, який відсидів кілька років у СІЗО за підозрою в державній зраді.

Скандальні подробиці про помічника Геращенка повідомляє "Страна".

ЗМІ дізналися, що помічник нардепа був фігурантом кримінальної справи за ст. 111 ККУ "Державна зрада". Його, а також одного з харківських учених Володимира Чумакова підозрювали в шпигунстві на користь Китаю. У 2011 році він потрапив за цією статтею в СІЗО і вийшов звідти вже після Майдану.

За словами самого Рудя, у 2008 році він працював на українсько-китайській фірмі Top Science Ukraine. Він запропонував співпрацю Володимиру Чумакову в плані просування його розробок. Учений підготував звіт про роботу своєї лабораторії та передав Рудю.

За цією справою Рудь просидів у СІЗО три роки, однак після зміни влади у 2014 році його справу перевели з Харкова до Полтави, де і виправдали.

Після цього Рудь вийшов із СІЗО і став помічником-консультантом Антона Геращенка, а пізніше його призначили членом атестаційної комісії Національної поліції.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі опублікували відео з місця аварії "Хонди", за кермом якої сидів Олексій Рудь.