RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Журналісти розповіли про підкорення Евересту першою українкою: опубліковано відео

Журналісти дізналися подробиці того, як перша українська жінка, Ірина Галай, піднялася 20 травня на Еверест.

Про це йдеться в сюжеті ТСН, опублікованому на YouTube телеканалу.

Повідомляється, що Галай три роки йшла до своєї мрії і витратила на це близько 65 тисяч доларів.

Перед відльотом з Києва до столиці Непалу Катманду альпіністка зізнавалася: в цей момент стане найщасливішою людиною на світі.

"Перша українка на Евересті. Ніколи нікого там не було. У нас було багато сильних жінок-альпіністок, але ніхто не спробував. А я вже три роки займаюся цією справою. Воно мені легко дається. Думаю чому не спробувати? Треба", - каже дівчина.

"Вона навіть зуміла зварити бограч в самому таборі.Всього було 410 жінок з усього світу, яким вдалося піднятися на Джомолунгму", - розповідає друг Ірини.

За словами її друга, підготовка до сходження зайняла у Ірини місяць. Її керівником став досвідчений український альпініст Віктор Бобок, який підкорив головні вершини всіх континентів. За данними журналістів, зараз з альпіністами немає зв'язку. Ірина та її гід ще спускаються з гори. Нещодавно пройшли небезпечну, так звану "зону смерті", яка починається на висоті 8 тисяч 500 метрів.

Як повідомляв "Апостроф", кілька місяців тому Эльбрусском районі Кабардино-Балкарської Республіки в ущелині Курмычи п'ять альпіністів з Одеси на висоті 2700 метрів потрапили під хід лавини.