RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Політолог розповів, як росіяни в Україні підставили Путіна з його Новоросією

Російський публіцист Андрій Піонтковський розповів про те, що стало причиною грандіозного провалу проекту "Російського світу", який активно просував Кремль на лівобережній Україні.

Про це публіцист написав у колонці для "Радіо Свобода".

"Пройшло більше двох років. Яка доля путінського фашистського проекту "Російського світу"? Він оглушливо провалився. Причому ясно це стало вже досить швидко. Все ще продовжується телевізійна істерія, псевдоопитування, які нічого не значать в авторитарних структурах, безглузді космічні вправи в Сирії і компенсаторське переможнобісся – це спроба приховати поразку, продовжити життя після смерті", - впевнений Піонтковський

"Росіяни в Україні у своїй переважній більшості відкинули міфи Новоросії і "Російського світу" і залишилися лояльними громадянами української держави і прихильниками європейського вибору українського суспільства. Путін спробував розв'язати етнічний конфлікт, а отримав світоглядний між спадкоємцями Київської Русі і Золотої Орди", - вважає політолог.

Однак, на думку Піонтковського, найболючішу поразку ідеологія "Російського світа" зазнала в самій РФ.

"Поразку цю вона зазнала ще чверть століття тому. У 1991 році розпалися дві комуністичні імперії: спочатку мала югославська, а потім і велика радянська. "Духовні скріпи" комунізму зотліли, і ніщо вже не утримувало братів менших в орбіті старшого імперського брата (сестри) – Росії та Сербії. Характер розпаду визначався відповідним ставленням до нього сербського і російського народів. Їх харизматичні лідери того часу, Мілошевіч і Єльцин, як природжені популісти, керувалися у своїй політиці настроєм переважної більшості своїх співгромадян. Серби, уражені вірусом містечкового імперства, втративши надію зберегти всю Югославію, кинулися вирізати з її тіла "Сербський світ", розв'язавши і програвши півдюжини воєн, які забрали десятки тисяч життів", - пояснює політолог.

Як повідомляв "Апостроф", американська неурядова організація Atlantic Council опублікувала матеріал, в якому розповіла про три кола агентів Кремля, які сіють "російський світ".