RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Контрабандний скандал з посольством: у МЗС України дали пояснення

У Міністерстві закордонних справ України прокоментували заяву голови Закарпатської обласної держадміністрації (ОДА) Геннадія Москаля, який звинуватив першого секретаря посольства України в Словаччині Оксану Ліщишин в причетності до контрабанди сигарет.

Про це повідомляють Українські Новини.

"У МЗС заявили, що чоловік співробітниці посольства України в Словаччині намагався провезти контрабандні сигарети на приватному автомобілі та не був притягнутий до доставки дипломатичної пошти", — сказав на брифінгу заступник міністра закордонних справ, керівник апарату Вадим Пристайко.

"Не дипломат, не співробітник посольства був затриманий, а член сім'ї... У нього дійсно є дипломатичний паспорт як у члена сім'ї дипломата... Ведеться розслідування нашими фіскальними органами... Це не співробітник посольства, який працює у нас кадрово", — зазначив Пристайко.

Він додав, що МЗС не давав права сім'ї дипломата на використання автотранспорту посольства, а також на перевезення дипломатичної пошти.

"Посол, з яким я говорив ще в суботу, взагалі не знав нічого про наявність листа (нібито підписаного співробітницею посольства)... Це все, що ми з вами побачили в Інтернеті. Я листів ще не бачив", — пояснив він.

Автомобіль, який затримали, за словами Пристайко, був приватним і не мав дипломатичних номерів, був зареєстрований як приватне авто сім'ї дипломата. Учасники інциденту відпущені (2 людини), оскільки співробітники Державної прикордонної служби не мали підстав для їхнього затримання.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Геннадій Москаль просив прем'єр-міністра Володимира Гройсмана звільнити його у зв’язку зі свавіллям "тютюнової мафії" в регіоні.

У травні Верховна Рада не змогла ухвалити в першому читанні законопроект, який пропонує ввести кримінальну відповідальність за контрабанду тютюнових виробів і алкоголю.