RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Установка пам'ятника Мозговому на Донбасі: журналіст вказав на вражаючий факт

Український журналіст Денис Казанський висловився з приводу відкриття сьогодні в окупованому Алчевську (Луганська область) пам'ятника вбитому ватажкові банди бойовиків ЛНР "Примарі" Олексію Мозговому, вказавши на те, що пам'ятник бойовику був поставлений за наказом його вбивці, ватажка ЛНР Ігоря Плотницького.

Про це журналіст написав на своєму сайті.

"В Алчевську поставили пам'ятник Мозговому. Це геніально. Самі загасили, самі і пам'ятник справили. Головне, що жодних суперечностей з цього приводу немає. Ні в кого шаблон не тріснув разом з пенсне. Якщо пам'ятник ставлять у центрі міста, значить людина позитивна, видатна, значить, багато для міста зробив. Ну гаразд, припустімо. А чому ж тоді його завалили свої, в глибокому тилу у ЛНР? Після погроз від людей Плотницького, факт яких підтверджував сам Мозговий?", - пише журналіст і публікує скріншот поста в соцмережі, написаний Мозговим незадовго до загибелі.

"Розмотали "славного комбрига" прямо на трасі разом з вагітною подругою — і нічого. Жодних обурень, ніяких виступів. На підвал нікому не хочеться. Поховали тихенько "героя Новоросії", і добре. Сором'язливо так, без зайвих коментарів. Мовляв, всі люди дорослі, самі все чудово розуміють. Незручно вийшло якось з Олексієм Борисовичем, але нічого. Це життя. Зате пам'ятник поставили он який гарний. Пам'ятник — це завжди будь ласка. Росія на пам'ятники і медальки щедра. Воюй, вмирай, батьківщина тебе не забуде. Питань зайвих ніхто не поставить", - продовжує дивуватися журналіст.

"Вражає, як все це уживається в головах. Як люди примудряються одночасно почитати "героя Новоросії" Мозгового і його вбивцю, ватажка ЛНР Плотницького? Чисте безумство. Я вже мовчу про те, що Мозговий взагалі не відзначився ніякими подвигами, крім втечі з Лисичанська і дикого мародерства бойовиків "Примари"в підконтрольних ним містах. Виходить, поставили пам'ятник бандиту, який розорив свій рідний край заради того, щоб у підсумку там могли заправляти бандити і шахраї накшталт Плотницького, які цього ж самого бандита і погубили. Це якийсь кромішний піз*єц. Інших слів немає", - резюмує Казанський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський журналіст опублікував матеріал, в якому назвав вбивць Мозгового і "козацького" отамана, командира шостого окремого мотострілецького козачого полку Павла Дрьомова.

Також в СБУ заявили, що ватажки бойовиків самопроголошених ДНР і ЛНР, які не виконують розпорядження російських кураторів, фізично знищуються спецгрупами спецслужб РФ під виглядом українських диверсійно-розвідувальних груп.