RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Російський журналіст розповів, як Крим погубив Горбачова

Відомий російський журналіст Дмитро Биков заявив, що в позиції екс-президента СРСР Михайла Горбачова щодо окупованого Криму немає нічого дивного.

Про це журналіст написав у статті для російського видання Собеседник.ru.

"Михайло Сергійович завжди ратував за соціалізм з людським обличчям, людське обличчя у нього, безумовно, є, а більше ніхто і не обіцяв", - вважає Биков.

За його словами, немає жодних підстав очікувати від Горбачова розбіжностей з президентом Росії Володимиром Путіним.

"... врешті-решт, його головною заслугою в очах мільйонів (якщо не вважати розвал СРСР, який він саме намагався зупинити) залишається гласність, а в Росії тепер все навіть дуже гласно. Поставимо попереду жінок і дітей і подивимося, як у них будуть стріляти, – куди вже гласніше-то?" - пише російський журналіст.

Також він згадав нагородження помічника президента РФ Владислава Суркова орденом "За вірність обов'язку" з рук так званого "глави" Криму Сергія Аксьонова.

"Це четвертий орден Владислава Суркова, попередні три видані за забезпечення безперебійної діяльності Адміністрації президента, зміцнення російської державності та самовіддану працю", - зауважив Биків.

"Здається, орден "За вірність обов'язку" є цілком достатньою компенсацією за відмову у в'їзді на українську територію", - іронізує журналіст.

Він вважає, що Горбачов і Сурков увійдуть в історію саме в такому вигляді та саме з такими асоціаціями.

"Але ж попереджав прославлений кримчанин Волошин, що Крим виявляє в людях найбільш справжнє. У цьому його безумовна і, гадаю, головна цінність у російській історії", - підсумував Биков.

Нагадаємо, 22 травня Горбачов заявив про підтримку рішення Путіна окупувати український Крим.