RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У мережі ажіотаж навколо "нового" міста України

У мережі виник ажіотаж навколо перейменування Верховною Радою міста Комсомольськ у Полтавській області в Горішні плавні.

"Народ, це Горішні Плавні. Уявляєте собі? Хто б знав (окрім мешканців та сусідів), якби не декомунізація? Справді захотілося туди поїхати. От у Камсамольск я б не поїхала, а у Горішні Плавні залюбки. Українське - це круто, українське - це гарно і милозвучно. Їм там фести робити можна. Бренд-нейм вже є", - задоволена новою назвою українська журналістка Татьяна Узун у своєму Facebook.

"Про існування в Україні міста з назвою Комсомольськ знало не так багато людей людей поза його межами. Ще менше здогадувалося, де воно знаходиться - адже "комсомольських" топонімів тисячі розсипано по всій території колишніього СРСР. За останніх кільк днів гарне місто на Дніпрі отримало унікальне ім'я Горішні Плавні, яке вже стало брендом в межах України, а незабаром стане впізнаване закордоном. Керівництво міста зекнономіло мільйони на маркетологах і зможе тепер інвестувати їх в розвиток громади. Нехай щастить, Горішні Плавні!", - написав на свої сторінці в соцмережі український вчений-історик, голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

Однак, як повідомляє УНІАН, влада міста планує оскаржити перейменування Комсомольська в Горишні Плавні в суді.

"Ми провели громадські слухання з приводу перейменування, на яких 98% жителів виступили проти цього. Потім міська рада вирішила подати назву "Комсомольськ" як абревіатура. Це також не пройшло. Потім ми просили відкласти це питання до кінця року, оскільки суспільству важко визначитися з новою назвою, адже варіантів близько ста, а історичної назви немає. Пропонують і Борисфен, і Придніпровський, і Боголюбський, і Христианск... Ми вважали, що центральна влада в курсі того, що місцева громада поки не готова до конкретної назви... Думаю, що більшість нардепів не були в курсі, що громада Комсомольська проти цієї назви", - розповів журналістам міський голова Комсомольська Дмитро Биков.

Як повідомляв "Апостроф", соцмережі бурхливо відреагували на публікацію жарта про можливе перейменування міста Херсона за аналогією з перейменуванням Дніпропетровська.