RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Колишня дружина бойовика Стрєлкова розповіла, як його зіпсував Донбас

Віра Гіркіна, екс-дружина одного з колишніх ватажків самопроголошеної ДНР Ігоря Стрєлкова (Гіркіна) заявила, що Стрєлков зіпсувався на окупованому Донбасі.

Про це пише російська "Новая газета".

"Колишня дружина Гіркіна Віра, за її словами, також колишня співробітниця чеченського управління ФСБ, висловила точку зору, що розстріли людей на Донбасі "були помилкою", — наголошується в публікації.

"В Україні він (Стрєлков-Гіркін, - ред.) зіпсувався. У Чечні він не став би привселюдно розстрілювати тих, хто готовий йти за неї", — повідомила Віра Гіркіна.

На її думку, не можна порівнювати такі "помилки" на Донбасі з зачистками в Чечні, які "можна зрозуміти".

"Я не вважаю, що в Чечні Гіркін робив щось неправомірне... Коли він служив там, то був на своєму місці. Ми там з ним познайомилися. Я бачила цю кухню з двох сторін — як мирний житель і як людина, яка була (співробітником) в управлінні (ФСБ)... Якщо говорити про те, що він здійснював якісь військові злочини в Чечні, то треба звинувачувати тоді і кілька тисяч (інших співробітників)", — додала екс-дружина бойовика.

Нагадаємо, в січні Ігор Стрєлков, розповідаючи про боротьбу з мародерством, зізнався, що під час окупації Слов'янська в 2014 році за його наказом було розстріляно як мінімум чотири людини.

Як повідомляв "Апостроф", Ігор Стрєлков (Гіркін) назвав "зрадою" видачу Києву української льотчиці та народного депутата Надії Савченко, яка перебувала в російському полоні.

Раніше один з колишніх ватажків горлівських бойовиків Ігор Безлер (позивний "Біс") розповів, як хотів розстріляти Ігоря Стрєлкова (Гіркіна).