RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Журналіст розсекретив інформацію про перший удар по аеропорту Донецька

Український журналіст Юрій Бутусов розповів про те, як два роки тому бойовики завдали удару по Донецькому аеропорту.

Про це Бутусов написав на своїй сторінці в Facebook.

"Два роки тому відбувся знаменитий бій російсько-української війни. За ці два роки стало відомо багато про цей бій, і пора б сьогодні розповісти, що сталося більш детально", — зазначив журналіст.

"Увечері 26 травня мені вдалося потрапити в кабінет в. о. президента Олександра Турчинова, і спілкування він почав так: "Донецького аеропорту більше немає. Сьогодні я дав наказ завдати ракетного удару по новому терміналу вартістю в 200 мільйонів доларів. Там були російські диверсанти. Тепер це поле бою", — цитує Бутусов.

"А потім з донецьких моргів надійшли фотографії та списки убитих — і вперше Україна зуміла показати всьому світові, які важкі втрати несуть бойовики, і що більша частина убитих — росіяни. Бій 26 травня став, таким чином, одним з переломних моментів війни. Країна, суспільство, армія, отримали наочний приклад — ворога можна і потрібно бити — без всяких компромісів. Тоді ніхто не міг ще знати, що це був перший день битви за Донецький аеропорт, який буде тривати 242 дні", — пише журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", російське ЗМІ розповіло про сім'ю Генсеровских, яка живе неподалік від зруйнованого бойовиками Донецького аеропорту, бої за який почалися два роки тому.

Читайте також матеріал "Апострофу": Війна на Донбасі: у Донецьку згадують перший бій "кіборгів"