RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Стало відомо про випробування Україною бойових дронів

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов відвідав випробування на одному з військових полігонів безпілотних літальних апаратів, у тому числі бойових, значна частина яких виготовлена в Україні.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

Турчинов заявив про необхідність налагодити серійне виробництво оперативно-тактичних і стратегічних безпілотників, здатних виявляти загрозу на далеких відстанях ще на території агресора.

"Ми вже маємо серійне виробництво тактичних безпілотних комплексів, що здійснюють розвідку та корекцію вогню, але поки відсутнє серійне виробництво бойових безпілотників", - зазначив секретар РНБО, додавши, що кілька зразків безпілотників бойового застосування були випробувані на полігоні, "найкращі з них будуть доопрацьовані, а їхнє виробництво поставлено на потік".

За його словами, до виробництва безпілотників має приєднатися держпідприємство "Антонов", яке найближчим часом має забезпечити виробництво оперативно-тактичних і стратегічних безпілотних літальних апаратів, здатних виявляти загрозу на далеких відстанях ще на території агресора, а також здатних нести потужні ракети "повітря-земля".

"Окреме завдання, яке ми ставимо перед конструкторами і виробниками, - це ефективні засоби для боротьби з ворожими безпілотниками, які дозволяють швидко їх знайти і знешкодити", - заявив Турчинов.

Як повідомляв "Апостроф", спікер Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив про те, що бойовики на окупованому Донбасі використовують безпілотники для того, щоб підривати людей.