RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Горішні Плавні пройшли перевірку боєм: у Путіна обурюються

Верховна Рада залишила в силі рішення про перейменування низки українських міст, в тому числі Дніпропетровська у Дніпро і Комсомольська в Горішні Плавні.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Постанови про скасування перейменуваннь підтримали лише 18 (Горішні Плавні) і 20 (Дніпро) народних депутатів.

Як повідомив у своєму Twitter голова Верховної Ради України Андрій Парубій, після голосування він невідкладно підписав обидві постанови про перейменування. Вони набувають чинності одразу після публікації.

Після підписання постанови про перейменування в залі Ради виникла невелика бійка між депутатами. Відповідне відео опубліковане на каналі YouTube газети "Сегодня".

У відповідь на провал постанови про перейменування українських міст на сайті російського прокремлівського інформаційного агентства "РИА Новости" з'явилася злісна карикатура на зміни, що відбуваються в Україні.

Крім того, злісні коментарі на адресу України прихильники режиму президента РФ Володимира Путіна залишали на сайті провідного російського видання Lenta.ru.

"Все перейменувати, решту знести. Тільки так. А потім - панувати і отримувати тисячу євро в день", "Ні, ну я розумію, на Волзі стоїть Волгоград, але що - на Дніпрі буде Дніпро? Так не піде, хохли, перейменовуйте в Дніпроаул!", "А прикольно, звичайно. У Раді ниють, що грошей немає, але перейменовують міста і вулиці, витрачаючи шалені гроші", - злобствують путінці в коментарях до новини.

Як раніше повідомляв "Апостроф", у мережі виник ажіотаж навколо перейменування Радою міста Комсомольськ у Полтавській області в Горішні Плавні.