RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Смерть комбата сил АТО: опубліковано відео з сильним виступом

Український журналіст Юрій Бутусов відзначив виступ на похоронах комбата 72-ї омбр Андрія Жука (позивний "Мауглі") його сестри Оксани Дзяни.

Про це Бутусов повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Слова, які глибоко вразили. Світ не може залишатися незмінним. Не може. Кожна смерть це зобов'язання зробити ще один крок до змін", - прокоментував відео журналіст.

Раніше Бутусов заявив розповів про подробиці загибелі комбата 72-ї омбр. За його словами, 27 травня четверо військовослужбовців 3-го батальйону вирушили на заготівлю дров на передовій між селами Богданівка і Новогнатівка, де виявили, що до них в посадку заходить група озброєних бойовиків, про що і доповіли Андрію Жуку.

У свою чергу, комбат відразу ж поспішив на допомогу, взявши з собою лише двох людей, оскільки 72-я бригада відчувала кадрові труднощі. Журналіст повідомив, що Жук з бійцями виїхали на автомобілі ГАЗ-66, оскільки вся бронетехніка була розтягнута по лінії фронту. Крім цього, комбат був єдиним з усіх перебувають солдат, який крейда бронежилет і повну екіпіровку, тому він і вирішив зайти в посадку, щоб оцінити обстановку.

Однак, як тільки він підійшов до балки, на нього відразу ж відкрили вогонь бойовики. В результаті цього Андрій Жук отримав кілька смертельних поранень.

Як повідомляв "Апостроф", 29 травня у Києві відбулася панахида за комбатові 72-ї омбр Андрію Жуку.