RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Названа дата можливого масованого наступу бойовиків на Донбасі

Масований наступ бойовиків на Донбасі швидше за все почнеться ближче до осені, в серпні-вересні, або в другій частині літа, починаючи з кінця липня.

Про це пише координатор групи "Інформаційне опір" Костянтин Машовець на своїй сторінці в Facebook.

"Поясню чому... Тут також два фактори:

  • рівень боєготовності "військ" обох бантустанов саме до цього часу досягне свого піку. Як, втім, і в Пахомии.
  • політичний фактор (стане зрозуміла ситуація з санкціями остаточно на найближчі 6 місяців, внутрішньополітичні розклади в Україні та Росії)", — пояснює Машовець.

"Виходячи з відомостей нашої інсайдерської мережі і з досвіду попередніх ескапад, орки можуть зосередити для проведення якогось окремо взятого настання з оперативно-тактичними цілями максимально 1.5-2 мотострілкових" бригад з комплектом посилення і забезпечення у вигляді 1-1.5 танкових батальйону і 1-2 артилерійських груп загальною чисельністю до 6-8 вогневих підрозділів. Будуватися вона напевно буде в 2 ешелони з окремою групою "розвитку успіху" або "закріплення на досягнутих рубежах". Це означає 2-3 БТГ в першому ешелоні, до 2 БТГ — у другому і до 1 - 1.5 БТГ в "групі". Для проведення операції напевно буде розгорнуто додатково бригадний ПУ (природно з ТПУ) і окремо ПУ артилерії, проведена РТР і буде здійснюватися РЕБ як до, так і в ході, дорозвідка перед і під час. Цілком імовірні "відволікаючі" атаки силами 1-2 БТГ на інших ділянках і цільові вогневі нальоти вогневими засобами "старшого начальника", — розповідає експерт.

Як повідомляв "Апостроф", раніше перший заступник секретаря РНБО України Михайло Коваль розповів, що російські війська готуються до відновлення активних наступальних дій з метою виходу на адміністративні межі Донецької і Луганської областей, а також пробиття сухопутного коридору до Криму.

Російський військовий експерт Павло Фельгенгауер вважає, що масштабний наступ бойовиків може початися в кінці літа.