RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Порошенко забракував Горiшнi Плавні: опубліковано відео

Президент України Петро Порошенко прокоментував нову, присвоєну після декомунізації назву Комсомольська — Горишні Плавні.

Відео з прес-конференції опубліковано на YouTube.

"Моє ставлення до цього дуже просте: я почав процес децентралізації і впевнений у тому, що територіальна громада, виконуючи закон про декомунізацію, повинна сама вирішити, якою буде назва міста. Закон дозволяє ВР, якщо не визначила громада нову назву, прийняти її рішенням ВР", — заявив Порошенко.

"Я не думаю, що це оптимальний шлях. Я думаю, треба робити децентралізацію, треба надавати суспільству право і відповідальність за назву. У мене прохання, щоб воно не було пов'язано з агресором і не було пов'язано з комунізмом, а далі — визначайтеся", — зазначив президент України.

"Як президент я закінчив. Як громадянин я був би не занадто щасливий їхати саме в ці Плавні. Але якщо запросите — приїду", — зі сміхом заявив Порошенко.

Нагадаємо, 1 червня Верховна Рада залишила в силі рішення про перейменування низки українських міст, в тому числі Дніпропетровська у Дніпро і Комсомольська в Горiшнi Плавні.

Як повідомляв "Апостроф-Лайм", раніше в мережі з'явилася перша пісня про населений пункт з назвою Горiшнi Плавні.