RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Не сепаратисти і не ополченці: волонтер дав пораду, як називати бойовиків на Донбасі

Український волонтер Мирослав Гай пояснив, як правильно потрібно називати бойовиків на окупованому Донбасі.

Про це Мирослав Гай написав на своїй сторінці в Facebook.

"Потрібно припинити вживати назви сепаратисти, ополченці. По-перше, сепаратизму в Луганську і Донецьку не було ніколи. Я про це вже писав неодноразово. Сепаратист хоче створити щось своє, він бореться за своє. Коли ж заводи виводяться в РФ, призиваються чужі війська, пиляються на метал підприємства — це грабіж і колабораціонізм", — заявляє волонтер.

"По-друге, ополченцями можна назвати людей, які організовані від держави. Тому в Криму звучали терміни Самооборона. А потім вже, почали називати ополченці ЛДНР. Але, аппендиксы Луганської і Донецької області не можна назвати державами. І головне, зараз російське командування почало відмовлятися від місцевих добровольців, а брати тільки професійних військових або молодих і готових вчитися. Все, на рівні військовому, міф про ополчення закінчений. Тепер тільки ПВК і армія РФ. І вони готуються до бою, проводять навчання та випробування нової зброї. Ми не можемо, по багатьом дипломатичним і політичним причинам, назвати АТО — Війною. Але ми можемо назвати ворога — Ворогом. І перестати звинувачувати у всьому жителів Донбасу", — вважає Гай.

"Дивлячись на киян, я точно розумію, що якщо сюди увійдуть російські танки, то партизанити будуть далеко не всі. Велика частина змириться. Пристосується. Людина тому і вижила — ця підла істота пристосовується до всього і жере все. Але потрібно розуміти, що ворог веде підготовку до повномаштабкi, і це вже не просто думка. Про це я кажу два роки, за що потрапив у відлучення в сім'ї. Про це говорять наші розвідки, Про це говорить вже Президент і навіть сам Пастор", — пише Гай.

"До війни готуються наші союзники. По всьому регіону проходять найбільші навчання за всю історію НАТО. Бюджети військових злетіли в рази. США і РФ перегнали під кордон України стратегічні бомбардувальники. Народ, агоу. Прокиньтеся. Ми йдемо куди завгодно, але тільки не до злагоди", — заявляє воллонтер.

"Потрібно припинити вживати слова сепаратисти і ополченці. ПВК, найманці, окупанти, ворожа російська армія, вороги, Терористи. Ось слова найближчих кількох років. Якщо правильно назвати проблему, то це вже наполовину вирішити її", — вважає Мирослав Гай.

Як повідомляв "Апостроф", українська розвідка оприлюднила відомості про те, скільки російських військовослужбовців було знищено в травні на окупованому Донбасі.