RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

"Санкції" Захарченко проти Ахметова: в Україні запідозрили підступ

У тому, що ватажок бойовиків ДНР Олександр Захарченко підписав "указ" про запровадження санкцій проти українського олігарха Ріната Ахметова, а також низки одіозних українських політиків, частина яких займала керівні посади при екс-президенті Вікторі Януковичі, є підступ.

Про це пише старший аналітик МЦПД Анатолій Октисюк у своїй статті для "Апострофа".

"Те, що під "санкції" ДНР потрапили одіозні екс-регіонали і навіть сам Рінат Ахметов, має розвіяти серед українського суспільства і політичного класу міф про те, що "Опозиційний блок" і Рінат Ахметов — це п'ята колона Кремля, яка з допомогою Донбасу може зіграти роль "троянського коня" для європейського вибору України", — вважає аналітик.

"Але крім політичного підґрунтя у санкційного списку є також економічне. Справа в тому, що "списки Захарченко" — це закінчення процесу перерозподілу власності і активів, які ще перебували у сфері впливу колишніх "регіоналів". Слідуючи указом свого ватажка, "силові структури" ДНР поступово переформатують економічний простір окупованій частині Донецької області", — зазначає Октисюк.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": У Путіна мстять Ахметову: чому Захарченко не хоче пускати екс-регіоналів на Донбас.