RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

З'явилися подробиці справи проти ватажка бойовиків ДНР "Гіві"

Стали відомі подробиці справи, порушеної Генеральною прокуратурою України (ГПУ) проти одного з ватажків бойовиків так званої ДНР Михайла Товстих з позивним "Гіві".

Про це написав волонтер Роман Доник на своїй сторінці в Facebook.

"До речі, все забуваю розповісти. За "Гіві", той який Товстих, генеральною прокуратурою ведеться кримінальна справа. За всіма правилами ведеться. Знімаються свідчення у командирів, у чиїй зоні відповідальності були бої з бойовиками, якими він командував. Зокрема, точно знаю, що за аеропорт точно відбираються свідчення", — повідомив волонтер.

"Колишнього комбрига 93 ОМБр генерал-майора Микаца попередили, що дуже велика ймовірність того, що вiн буде давати свідчення в міжнародному суді. Цілком можливо, що саме з цим пов'язана недавня спроба його ліквідувати. Московитам свідки не потрібні. Вони для них небезпечні", — зазначив Доник.

"Нашій прокуратурі потрібно побільше порушувати і вести кримінальних справ. Процес самоліквідації буде включений. Ну а поки війна триває", — додав волонтер.

Як повідомляв "Апостроф", раніше лідер російського націоналістичного руху "Русские" Дмитро Дьомушкін спрогнозував подальшу долю ватажків бойовиків ДНР Михайла Товстих з позивним "Гіві" і Арсенія Тарасова з позивним "Моторола".