RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

14 квітня

13 квітня

12 квітня

Всі новини

До історії з гей-парадом в Києві підключили Савченко

Організатори маршу рівності "Київпрайд-2016" запросили українську льотчицю і народного депутата України Надію Савченко взяти участь у гей-параді, який пройде 12 червня в Києві.

Про це повідомляє НСН з посиланням на главу департаменту безпеки "Київпрайду-2016" Руслану Панухник.

"Якщо Савченко захоче, ми будемо раді її бачити", — розповіла вона.

Руслана Панухник також розповіла про участь як мінімум п'ятьох депутатів на підтримку ЛГБТ-руху.

"Ми всіх запрошуємо. Я знаю як мінімум п'ять народних депутатів, які приєднаються до нас на Марші рівності. Є така група у парламенті, яка називається "Єврооптимісти", звідти прийдуть Світлана Залещук, Сергій Лещенко, Олексій Мушак та інші. Це міжфракційне об'єднання депутатів", — повідомила глава департаменту безпеки "Київпрайду-2016".

Також Панухник спростувала інформацію в ЗМІ про відмову поліції в захисті учасників гей-параду.

"Поліція буде. Ось ця заява — це зроблено не від поліції, а від громадської організації, яка називається Спілка ветеранів АТО, який очолює один з активних наших опонентів. Поліція на 100% готова підтримати нас, виконати свої зобов'язання перед громадянами України і дати їм реалізувати право на мирне зібрання. У четвер відбудеться прес-брифінг, де буде глава Нацполиции і глава поліції Києва. Вони розкажуть про всі заходи, які будуть вжиті для захисту Маршу рівності в цьому році", — підкреслила Панухник.

Як повідомляв "Апостроф", 2 червня мер Києва Віталій Кличко висловив упевненість, що гей-парад, запланований на 12 червня в Києві, зможе пройти нормально.

У мережі розгорається скандал навколо обіцянки представників Організації українських націоналістів (ОУН), підтриманого спікером "Правого сектора" Артемом Скоропадським, влаштувати "криваву кашу" на гей-параді, який повинен відбутися 12 червня у Києві.