RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Скандал із заявою Савченко: ведучий розповів, як отримав дзвінок від льотчиці

Російський журналіст Матвій Ганапольський розповів, як йому зателефонувала українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко, яка зробила в ефірі заяву про готовність поїхати на окупований Донбас, щоб розпочати прямі переговори з ватажками бойовиків ДНР і ЛНР Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким як з "народними депутатами".

В інтерв'ю "Московському комсомольцю" Ганапольський розповів, що спонукало Савченко зателефонувати йому в ефір.

"Одне з українських видань опублікувало аналіз першого тижня роботи Савченко у Верховній Раді. Я ознайомив своїх слухачів з цим матеріалом і попросив їх висловити свою думку щодо якості її роботи. І ось у момент телефонного опитування Савченко зателефонувала зі своєї машини до нас на радіостанцію. Це був не заготовлений заздалегідь дзвінок", — повідомив телеведучий.

"Вона виступає за припинення війни і за продовження суворих санкцій щодо Росії. Але водночас як громадянка і військовослужбовець України вона хоче, щоб мирний процес прискорювався. Вона розуміє, що президент України Петро Порошенко не може сприймати Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького як суб'єктів переговорів. Тому вона запропонувала себе як парламентера у неформальних переговорах, які цілком можливо і так є, тільки про них нічого невідомо. Тож Київ може бути впевнений, що якщо йому знадобиться неофіційний парламентер, то така людина вже є, і вона не побоїться, що її уб'ють або кинуть до в'язниці", — прокоментував Ганапольський гучну заяву Савченко.

Нагадаємо, Ганапольський захопився українською льотчицею, народним депутатом від фракції "Батьківщина" Надією Савченко після її конференції.

Як повідомляв "Апостроф", адвокати Ілля Новіков, Марк Фейгін і Микола Полозов, якi захищали в російському суді Савченко, посварилися через її скандальну заяву про те, що вона готова безпосередньо здійснювати переговори з ватажками ДНР/ЛНР.