RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В Україні спростували фейк ЛНР про загибель прикордонників на Донбасі

У Держприкордонслужбі спростували оприлюднену сепаратистськими ЗМІ інформацію про загибель українських прикордонників у Станиці Луганській на окупованому Донбасі.

Спікер Держприкордонслужби Олег Слободян прокоментував "Апострофу" опубліковану на сепаратистському ресурсі Луг-інфо "новину".

В ній йдеться про те, що троє представників прикордонної служби України нібито загинули, ще один отримав важке поранення в результаті перестрілки з військовослужбовцями ЗСУ, що виникла в ході конфлікту за переділ сфер впливу в Станиці Луганській

Представник так званої "Народної міліції ЛНР" майор Андрій Марочко заявив, що, за повідомленням жителя населеного пункту Станиця Луганська Сидорова Максима Костантиновича, 9 червня в населеному пункті під час переділу сфер впливу стався конфлікт між військовослужбовцями 28-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України і бійцями прикордонної служби.

Він зазначив, що в ході конфлікту один з військовослужбовців ЗСУ, озброївшись РПГ-7 (ручний протитанковий гранатомет), підійшов до позицій прикордонників і зробив постріл".

"Внаслідок чого вiн отримав контузію, троє прикордонників загинули, ще один у важкому стані доставлений в лікарню населеного пункту Старобільськ", — зазначив Марочко. За його словами, дані втрати військово-політичне керівництво України старанно приховує.

"Нічого подібного не було. Під час обстрiлiв минулого тижня три прикордонники отримали контузії, але втрат, на щастя, не було і немає", — твердить речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

Як повідомляв "Апостроф", раніше спеціальна моніторингова місія ОБСЄ спростувала заяву бойовиків самопроголошеної ЛНР, що з’явилася 25 квітня, про те, що українськими військовими на Донбасі був обстріляний патруль місії.