RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Опальний ватажок ДНР пояснив справжні причини страйків залізничників у Донецьку

Відправлений у відставку глава радбезу", а нині командир бригади бойовиків "Схід" Олександр Ходаковський вважає причиною страйку залізничників на окупованому Донбасі, бажанням декого з ватажків ДНР підзаробити.

Про це Ходаківський розповів в ефірі радіостанції "Громадське Радіо Донбасу"

"Нічого не відбувається просто так і при нашій досить жорсткій системі внутрішньої системи контролю досить тоталітарній, не могло бути навіть зачатків ніяких страйків. Навіть проти України. Ну вдумайтесь, що Україна може на такі звинувачення відповісти? Послухайте, ви відокремилися, у вас власна залізниця, ви нею керуєте, у вас власні трудові колективи, держпідприємства та інше, - до нас то які претензії? Якщо ви не хочете розвивати у себе на місці, то ми повинні за що відповідати? При чому тут Україна? Залізниця обслуговує наше державне підприємство вугільне, яке відправляє вугілля в Україну. Відповідно, прибуток, який ми отримуємо з таких торговельних операцій – лягає нам на кишеню. І відповідно, з цього прибутку ми повинні платити за послуги залізниці і підтримувати трудовий колектив, який у нас залишився в нормальному життєздатному стані", - говорить екс-ватажок бойовиків.

Нагадаємо, що учасники мітингу, які працюють на території підконтрольній бойовиків так званої ДНР, вимагали, щоб при цьому зарплату їм виплачувала Україна.

Як повідомляв "Апостроф", Ходаківський розповів про те, як в ДНР зганяли людей на примусові мітинги.