RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

Всі новини

З'явилися перші фото звільнених з Росії Солошенка та Афанасьєва в Україні

У мережі з'явилися фотографії повернулися в Україну українців Юрія Солошенко і Геннадія Афанасьєва, які були засуджені і утримувалися в Росії.

У вівторок ввечері вони прибули до Києва, де в одному з медзакладів їх зустрів президент Петро Порошенко разом з журналістами.

"Громадьске.ТВ" з посиланням на близькі до родичів джерела повідомляє, що українців обміняли на Олену Глищинскую і Валерія Діденко.

"Гліщинська, громадянка України, звинувачується за статтею 110, частина 2, Кримінального кодексу за підготовку та участь в організації оголошенні автономії Бессарабії. Суд визнав її виною 13 червня ввечері.

Фото: Скрін зі стріму Громадського.ТВ

Фото: twitter.com/poroshenko

Діденко — проросійський журналіст з Одеси, який утримувався під вартою за цією ж статтею. Звинувачивався в сепаратизмі та створенні "Бесарабської народної ради". Він теж був затриманий як і Гліщинська 29 квітня 2015 за тими ж звинуваченнями, 8 вересня він визнав свою вину... але президент України Петро Порошенко підписав указ про його помилування.", - зазначає видання.

Як повідомляв "Апостроф", раніше уповноважений президента України з питань Донбасу, нардеп Ірина Геращенко заявила про те, що Солошенко та Афанасьєв вилітають до Києва.