RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Рада прийняла рішення щодо квот українських пісень на радіо: мережі радіють

Депутати Верховної ради проголосували 16 червня за прийняття законопроекту, згідно з яким радіостанції зобов'язані виділяти частину ефірного часу для пісень українською мовою.

За це рішення проголосували 268 нардепів, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з прийнятим законом, на радіо українською мовою має звучати не менше 35% пісень від загального обсягу протягом доби. Зокрема, не менше 30% від загального обсягу музичних композицій, які поширюються в кожному проміжку часу з 7:00 до 14:00 і з 15:00 до 22:00.

Радіостанції, на яких транслюються музичні твори, серед яких пісні офіційними мовами Європейського Союзу становлять не менше 60% від загального обсягу пісень протягом доби, повинні забезпечувати частку пісень українською мовою не менше 25% від загального обсягу музичних композицій, які транслюються з 7.00 до 14:00 і з 15:00 до 22:00.

При проведенні конкурсів на видачу ліцензій перевага буде надаватися тим компаніям, у яких частка контенту українською мовою вища.

В українських користувачів соцмереж ця новина викликала радість. Так, про це на своїх сторінках у Facebook, зокрема, написали нардепи Вікторія Сюмар, Олександр Аронець та Єгор Соболєв.

Як повідомляв "Апостроф", у березні 2015 року тодішній міністр культури В'ячеслав Кириленко заявляв про те, що квоти українського продукту в радіоефірі слід збільшити до 75% від усього обсягу мовлення.