RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Війна на Донбасі: у Порошенка розкрили жахливі деталі про Іловайськ

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що під час "Іловайського котла" Україну врятували тільки Мінські угоди.

Про це повідомляє 24 канал.

"Багато критикують Мінські угоди. Тепер я вже можу сказати, що в момент, коли регулярні російські війська зайшли в тил наших в Іловайську, між Іловайськом і Києвом був один батальйон. Один!" — сказав Луценко під час робочої поїздки до Одеси.

Він назвав Мінські угоди дуже неідеальними, але зауважив, що "тоді це було диво для всіх нас — Порошенко, Меркель і Олланд".

"Але зараз армія вже є, тепер Путін не пройде так просто. І тепер президент може зайнятися ще однією війною, війною з корупцією. І те, як він це робив в Миколаєві, має бути для нас уроком", — заявив генпрокурор.

Нагадаємо, бої за Іловайськ тривали у другій половині серпня 2014 року. Українські силовики увійшли до Іловайську 18 серпня. Після введення регулярних російських військ Іловайське угруповання опинилося в оточенні. 29 серпня вночі Путін звернувся до бойовиків із закликом відкрити гуманітарний коридор для українських військових, які опинилися в оточенні. Згодом терористи заявили, що готові випустити бійців з оточення. 30 серпня о 10:00 українські військові організованими колонами почали рух з міста, однак колони були підступно розстріляні. Під час цих страшних подій загинуло понад 600 українських бійців за офіційними даними, ще понад 500 бійців тоді були поранені. Важкі втрати спонукали українське керівництво до висновку мінського перемир'я.

Як повідомляв "Апостроф", шифрограму з наказом про наступ на Іловайськ Донецької області у серпні 2014 року підтверджує участь Генштабу України в плануванні операції.

Читайте також матеріал "Апострофу": Російські війська мали наказ повністю знищити наших в Іловайську, — боєць АТО.