RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

В УПЦ КП пояснили, як Україні вдалося зупинити армію Путіна на Донбасі

Україна зуміла зупинити агресію Росії на Донбасі з допомогою Святого Духа, який допоміг людям стримати натиск РФ і дати час країні створити сучасну армію.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів Митрополит Луцький і Волинський Української Православної Церкви Київського Патріархату (УПЦ КП) Михайло (Зінкевич).

"Сьогодні Дух Святий керує українцями. Ви думаєте, ми російську армію як перемогли? Зброєю? Ми не маємо остаточної перемоги, але ми їх зупинили, і навіть не в адміністративних кордонах Луганської і Донецької областей. У 2013 році не було армії. Що зупинило? Святий Дух і наша віра зупинили, піднялися всі. Нас що на волонтерів вчили? А всі почали допомагати армії. Це Дух Святий керував людьми, які стримали цей натиск", -запевняє митрополит.

"А потім вже появилася зброя, озброїли армію, появились добровольчі батальйони. І про цю дію Святого Духа говорять самі хлопці, які розповідають про чудо і не можуть пояснити речі, які там стаються. Тих чудес там так багато, що ми їх навіть не записуємо. Господь і до того часу керував Україною, зокрема, ми бачимо як відбувся Майдан", - зазначає владика.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": В Україні все більше і більше людей відходять від Московського Патріархату.