RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Махно і Сталін перевернулися в труні: у Донецьку потішили незвичайною рекламою кафе

В окупованому бойовиками Донецьку з'явилася реклама кафе "Гуляй поле", на якій зображений російський диктатор Йосип Сталін.

Фотографію цієї реклами опублікували в Twitter Ahmad.

"Донецьк. Той випадок, коли і Сталін, і Махно крутяться в трунах", — підписаний знімок.

Фото з Twitter Ahmad.

Також його прокоментував відомий журналіст Денис Казанський на своїй сторінці в Facebook.

"Донецьк. Той випадок, коли і Сталін, і Махно крутяться в трунах. Згадався старий мультфільм "Острів помилок", де хлопчик-двієчник помилково склав корову і коня, в результаті чого вийшов двоголовий мутант. Ось сучасний Донецьк - це і є острів помилок з того мультика. Така країна невивчених уроків для дорослих", — написав журналіст.

Ось такий вигляд мало кафе "Гуляй-поле" в 2013 році, до окупації Донецька терористами.

Фото alldonetsk.com

Нагадаємо, Гуляйполе — місто в Запорізькій області України, нині адміністративний центр Гуляйпільського району.

Велику популярність Гуляйполе отримало в роки Громадянської війни. Саме тут у 1917-1921 роках розташовувався центр повстанського руху махновців. Тут народився і виріс Нестор Іванович Махно, головнокомандувач Революційною повстанською армією України. З цих місць були й інші відомі лідери повстанців: Віктор Білаш, Семен Каретник, Федосов Щусь, Фома Кожин, брати Лепетченко (Іван і Олександр), Марченко та інші.

Як повідомляв "Апостроф", в окупованому Росією Криму в місті Севастополі до 9 травня вивісили білборди з зображенням радянського диктатора Йосипа Сталіна.

На нових купюрах номіналом 200 і 2000 рублів росіяни пропонують розміщувати портрети президента Росії Володимира Путіна і лідера СРСР Йосипа Сталіна.