RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Сербський бойовик ДНР поскаржився, що в Захарченка поскупилися для нього нагороди

Сербський снайпер Деян Берич, який воював на Донбасі на боці бойовиків так званої ДНР з 2014 року, заявив, що більше не має наміру брати участь у військових діях на сході України, оскільки йому соромно за нинішнє керівництво бойовиків.

Про це повідомляє українське видання Четвертая власть з посиланням на сепаратистське інформаційне агентство Новороссия.

"Хотів би запитати у міністра оборони ДНР, чому він не підписав жоден мій наказ про нагородження? Жоден. Якщо до мене таке ставлення, отже, я тут не потрібний?" – сказав Берич.

Він підкреслив, що не може повернутися до Сербії, оскільки його там заарештують.

"Одна людина з Абхазії обіцяла мені допомогти отримати абхазьке громадянство. Для цього мені потрібна була характеристика та накази на нагороди. Міністр оборони ДНР "Цар" відмовився підписати ці папери. Це його право. Мене образило те, що він запитав мене: "А чи знаєш ти, що треба зробити, щоб отримати Хрест?" - зазначив снайпер бойовиків.

"Отже, я не гідний цієї нагороди. А його секретарка з приймальні або уповноважена Дарина Морозова, яку ніколи не бачили на передовій, носять Хрест. Хрест дають за бойові заслуги. У них є бойові заслуги? Вони воювали? Це дуже соромно. Чи їм всім не соромно?" - підкреслив Деян Берич.

Як повідомляв "Апостроф", в Раді з прав людини при президенті РФ запропонували судити росіян, які воюють на боці бойовиків Донбасу.