RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Сербський бойовик ДНР оцінив зростання майстерності українських снайперів в АТО

Сербський снайпер Деян Берич, який воював на Донбасі на боці бойовиків так званої ДНР з 2014 року, заявив про зростання майстерності українських військових.

Про це повідомляє українське видання Четвертая власть з посиланням на сепаратистський інформаційне агентство Новороссия.

"Вже вісім місяців, як у них повністю Натовська система, тактичні прийоми, наприклад: кліщі, "блохи та собака", - сказав снайпер бойовиків.

За його словами, тактика "Блохи та собака" являє собою постійні "укуси" в одне і те ж місце.

"Вони ставлять, наприклад, міномет і протягом місяця обстрілюють з нього одне місце. У перший день загинув мирний житель – це трагедія. Друга жертва – це теж трагедія. Але поступово звикають до жертв, вони стають буденними. Що робити в такій ситуації? ДНР пов'язана мінськими домовленостями. Ми посилаємо в гарячі точки своїх людей, але їх постійно вибивають. Ми залишаємо це місце, і утворюється "сіра" зона. І цю зону українці відразу ж займають", - говорить Берич.

"І їм всі вірять, тому що вони – держава. І ОБСЄ – на їх боці, вірить їм. А ти хоч головою об стінку бийся, доводь свою правоту, - ніхто тобі не вірить", - додав сербський снайпер бойовиків.

Як повідомляв "Апостроф", Деян Берич заявив, що більше не буде воювати на боці бойовиків, оскільки розчарувався в їхньому керівництві.