RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Луценка повідомили про нові затримання у справі про розстріл Майдану

У ГПУ повідомили про затримання чотирьох беркутівців, яких підозрюють у скоєнні вбивств на Майдані.

Про це повідомляє прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.

"Справи Майдану зрушують з місця — затримані четверо беркутівців, підозрюваних у вбивствах на Майдані. Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України постійно вживаються заходи щодо встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності правоохоронців, причетних до неправомірних дій щодо учасників мирних акцій протесту в січні – лютому 2014 року. Так, 23.06.2016 слідчi Генеральної прокуратури України затримали чотирьох колишніх співробітників батальйону міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в Харківській області, які підозрюються у вчиненні 18 лютого 2014 року на вулиці Інститутській, Кріпосному провулку та вулиці Грушевського в м. Києві на виконання явно злочинного наказу дій, спрямованих на незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій) та перевищення влади і службових повноважень, які спричинили настання тяжких наслідків у вигляді заподіяння, внаслідок застосування спеціальних засобів, тяжких тілесних ушкоджень 35 громадянам, а також вчинення закінчених замахів на умисне вбивство двох і більше осіб, способом, небезпечним для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб. Крім цього, одному підозрюваному інкримінується вчинення під час цих подій вбивства однієї особи. Трьом підозрюваним повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 41, ст. 340; ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115 КК України, одному підозрюваному у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 41, ст. 340; ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 41, ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115 КК України", — зазначила прес-секретар Луценка.

"Усім підозрюваним за клопотанням прокурора судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Крім того, слідчими ГПУ проведено ряд обшуків, під час яких за місцем проживання підозрюваних виявлено та вилучено зброю та боєприпаси до неї, інші предмети та речі, що мають доказове значення під час досудового розслідування у кримінальному провадженні", — повідомила Сарган.

"Досудове розслідування триває. Слід зауважити, що зазначені підозрювані працюють у Національнiй поліції України", — додала прес-секретар.

Як повідомляв "Апостроф", генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про затримання соратника побіжного екс-генпрокурора Віктора Пшонки.