RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

В Україні розповіли, як бойовики маскують підготовку до можливого наступу на Донбасі

Координатор групи "Інформаційний опір" Костянтин Машовець повiдомив, як бойовики потайки готуються до наступу на окупованому Донбасі.

Про це Машовець написав на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що бойовики протягом останніх двох тижнів активно нишком підтягували артилерію "перекатом" до передової одразу на декількох ділянках.

"Епізодичне застосування ватоголовими ствольної артилерії калібрів 122-мм і 152-мм зовсім не випадково і ніяк не може мати характер "ексцесу виконавця". За спостереженнями, орки ведуть цілеспрямоване пристрілювання. До того ж в низці випадків фіксувалася стрільба по цілях і об'єктіах на видаленні в 16-17 км у наш тил", — зазначив експерт.

"Триває активне доукомплектування передових підрозділів вато-приматів (і технікою і тулубами), і що характерно, на тих самих дільницях (або поруч), де відзначається прибуття артилерії", — повідомив Машовець.

"Головні вато-Бармалеї затіяли якусь дивну гру "в піддавки"... Оприлюднені якісь мало виразні повідомлення, мовляв, армії молодих бантустанів готуються... відбивати "літній наступ укропiв"... який ось-ось гримне (на мою думку, таким нехитрим способом орки маскують різке нарощування боєздатності своїх формувань)", — вважає координатор ІС.

"У низці прифронтових містечок і селищ орки затіяли щось на кшталт "зачисток неблагонадійного елементу". Посилено шукають укрівських диверсантів, підпільників і "законспіровані інформаційні мережі укропiв". У деяких випадках на вибраних ділянках відзначаються спроби прослуховувати тотально мобільні телефони. І найголовніше — триває досить активне перегрупування частин і підрозділів в обох "армійських корпусах". Тулуби снують туди-сюди, немов блохи на паршивому псi", — зазначає Машовець.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Костянтин Машовець пояснив, чому в Україні на цей момент не проводиться мобілізація.