RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Ярош повідомив хорошу новину із зони АТО на Донбасі

Народний депутат України, колишній лідер "Правого сектора" (ПС) Дмитро Ярош розповів про успішну бойову операцю українських військових на окупованому Донбасі.

Про це Ярош написав на своїй сторінці в Facebook.

"Вітаю українських воїнів з проведенням успішної бойової операції! 8-й ОБат Української добровольчої армії — число ворожих полонених символічне! 54-й Розвідбат ВСУ — ви молодці!" — зазначив Ярош.

"Комбат Червень, поки крикуни кричать про любов до Батьківщини, ти і твої бійці цю любов щодня виявляєте на фронті... Слава Героям! Мужики — ви найкращі! Ех, шкода,не можу написати... Нічого, прийде час!" — написав екс-лідер Правого сектора.

"У ворога втрати величезні, у нас — 0", — додав Ярош.

Подробиці розповів український журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook.

"Вісім терористів "ДНР" захоплені в полон, троє — знищені вогнем! Сьогодні розвідгрупа 8-го батальйону Української добровольчої армії під командуванням комбата з позивним "Червень", за підтримки бійців 54-го розвідувального батальйону Збройних сил України здійснила успішний вихід на бойове патрулювання в районі села Широкіно на Маріупольському напрямку. Мета операції — перевірка режиму припинення вогню в цьому районі, згідно з рекомендаціями ОБСЄ. В результаті пошуку було виявлено незаконне збройне формування, яке в порушення Мінських угод розмістилося в демілітаризованій зоні і вело вогонь у бік позицій українських військ", — повідомив журналіст.

"З гуманних міркувань, щоб не порушувати перемир'я, українські воїни вирішили не відкривати вогонь і запропонували невідомим бандитам здатися. Вісім бандитів, усвідомивши свою неправоту, підняли руки й здалися в полон. Однак троє бандитів відкрили вогонь і вчинили таким чином замах на вбивство громадян України, в результаті чого українські вояки були змушені знищити їх на місці вогнем. В результаті бою захопили велику кількість стрілецької зброї та боєприпасів, поставлених бандитам з Російської Федерації", — повідав Бутусов.

"Всі бандити виявилися учасниками російського терористичного формування "ДНР" і свідомо намагалися спровокувати порушення режиму припинення вогню. Безсумнівно, чергове обурливе порушення бойовиками РФ Мінських угод має отримати оцінку світової спільноти та міжнародних організацій. Свідки цього чергового злочину — замаху на вбивство українських воїнів, захоплені зі зброєю", — зазначив журналіст.

"Найважливіше — завдяки якісній розвідці, гарній підготовці особового складу, правильно обраної тактики і компетентному управлінню, українські воїни ніяких втрат не зазнали. Немає ні загиблих, ні поранених. В ході операції застосовувалися тільки дозволені Мінськими угодами види озброєнь", — зазначив Бутусов.

"Ця розвідувальна операція — на даний момент найбільш успішна для захисників України у 2016 році, і одна з найуспішніших за кількістю полонених операцій українських розвідників", — додав журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше екс-лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош заявив, що Україну можна втопить у крові революційними діями за умови зовнішньої агресії на країну.