RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Гучне затримання соратника лідера КПУ: з'явилися нові подробиці

Стали відомі подробиці затримання колишнього першого секретаря Харківського обкому Комуністичної партії України (КПУ Алли Александровської, яку підозрюють у сепаратизмі і дачі хабара.

Про це повідомляє прес-служба забороненої КПУ з посиланням на депутата Харківської міськради шести скликань Олексія Перепелицю.

За його словами, він не зміг потрапити в квартиру, де відбувалися слідчі дії. Туди, як стверджує Перепелиця, приїхала бригада з понад десяти працівників "карального органу".

"Вони заблокували під'їзд і заламали мені руки. Там нібито чергував охоронець під'їзду, якого в нього ніколи не було. Понятих вони привезли з собою. Хто видав ордер, повідомляти мені відмовилися. Її (Аллу Александровську, - ред.) посадили в машину і відвезли. Вона встигла тільки сказати, що затримали за ст. 110 ("Посягання на територіальну цілісність України") та ст. 369 ("Дача хабара посадовій особі") КК України", — розповів Перепелиця.

Як повідомляє УП з посиланням на джерело в правоохоронних органах, справу веде СБУ Харківської області, а процесуальне керівництво — прокуратура Харківської області.

Як повідомляв "Апостроф", 16 грудня 2015 року київський окружний адміністративний суд заборонив діяльність Комуністичної партії України. У січні Вищий адміністративний суд України відмовив у відкритті провадження за касаційною скаргою КПУ, яка намагалася оскаржити свою заборону в Україні.