RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Загибель оперного співака на Донбасі: з'ясувалася цікава деталь в його біографії

Загиблий на Донбасі відомий оперний співак Василь Сліпак виявився родичем міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Про це Омелян написав на своїй сторінці у Facebook.

"Він жив тим, що робив. Не просто співав, а був героєм сцени. Так і воював. Не розповідаючи про саму війну. Любив друзів і подруг, твердо відрізав ворогам, жив Україною. Це був його галицько-сліпаковський-омелянівський фанатизм - вірити в те, що саме йому під силу все. Колись у дитинстві я прищемив йому палець дверима. Ніготь зійшов, новий виріс погано. "Знак, що брат завжди думає про тебе", - сміявся він при зустрічі і тикав тим пальцем", - згадує міністр.

"Васильку, заспівай", - просив його мій покійний тато. І в звичайному львівському будинку тремтіло скло спочатку від контр-тенору, потім тенору, а далі баритону вже не львівського, а паризького і світового маестро. Досі звучить у вухах його виконання пісні "Коли розлучаються двоє" під час перебування у нього в гостях на Сардинії. Останній раз, коли вся велика родина була ще ціла і разом. "Тоді дядько дуже просив, а я йому його Тореадора так і не заспівав. Не встиг. Тому заспіваю вам", - змовницьки підморгує в паризькому ресторані і раптом все оживає. Встають з-за столів начебто відвідувачі закладу, а насправді співаки опери, яких Василь підмовив прийти на спільну вечерю, і на весь зал лунає Тореадор. Під гучні оплески тільки я знаю, що це він співає для мого покійного батька", - продовжує ділитися спогадами Омелян і публікує спільну фотографію з загиблим.

Також він написав, що випадкова ворожка відмовляла його йти в АТО, кажучи, що він там загине.

"Вічна пам'ять, брате", - написав міністр.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в організації "Правий сектор" відреагували на загибель оперного співака Василя Сліпака і показали кращу арію в його виконанні.